Blogroll

Uffe Elbæk: Fremtidens arbejdsmarked er som en Hollywoodproduktion



0 kommentarer
Som opfølger på debatserien The Colony, følte vi et behov for også at få beslutningstagerne på Christiansborg i tale, og få et andet perspektiv på de udfordringer og problemstillinger som iværksættere i denne erhvervssektor er underlagt. Vi var så heldige at komme i audience hos Mr. Entreprenørskab himself, Kulturminister Uffe Elbæk, til en halv times snak om at rive siloer ned, altid at have en makker, om andelsbevægelsens tilbagekomst og hvordan adskillelsen af kultur og erhverv er frygtelig gammeldags.


Uffe Elbæk har igennem det meste af sin politiske karriere været varm fortaler for at integrere den entreprenante tankegang i uddannelsessystemet og i de kreative og kunstneriske miljøer. De kreative erhverv er ifølge Kulturministeren en potentiel stor vækstfaktor i dansk økonomi, men han understreger også, at hvis man vil skabe den fornødne vækst på sigt, så skal der en mentalitetsændring til hos de studerende:

Når man starter på en uddannelse, så har man den der forestilling om, at man tager en uddannelse for at  et job. Jeg synes jo man skal gå i gang med en uddannelse, fordi man har en forventning om, at man skal ud og skabe et job.
Uffe Elbæk, 2012

Sådanne udtalelser er vi naturligvis glade for at høre her på Heads in the Cloud! Det er netop dét, at turde at tage springet, som vi forsøger at hjælpe med, ved at oplyse og vidensdele om entreprenørskabsdisciplinen. Derfor er det også dejligt at vide, at vi har en allieret i det politiske system. Det er nemlig enormt vigtigt at have politikere med iværksætterbriller på i Folketinget, der har prøvet den barske og krævende disciplin som iværksætteri er, på egen krop. 

Ligesom Uffe Elbæk mener vi, at arbejdsmarkedet i fremtiden, bliver en stadigt mere fragmenteret størrelse, der kræver fleksibilitet fra både de arbejdstagende, de arbejdsgivende og de offentlige systemer og institutioner, der skal støtte og udvikle dansk erhverv og uddannelse. På den baggrund stillede vi derfor også Kulturministeren en række kritiske spørgsmål vedrørende det antal freelancere og nystartede selvstændige, der, fordi de ønsker at skabe deres eget arbejde ved at starte selv, falder udenfor dagpengesystemet. Desværre kunne Uffe Elbæk ikke komme med konkrete forslag til hvordan systemet bliver mere up-to-date, men han var dog ganske klar over problemet, og at der skal gøres noget ved det:

I fremtiden skal vi arbejde mere ligesom en Hollywoodproduktion. Man samler dygtige folk omkring en produktion, gennemfører det, og så går man videre. [...] Hele denne freelancetænkning kolliderer massivt med den nuværende dagpengestruktur. Det er bare fantastisk svært at lave et fleksibelt dagpengesystem, men på et tidspunkt bliver vi nødt til det, fordi reglerne matcher ikke virkeligheden.
Uffe Elbæk, 2012

Vi håber I kan få noget ud af interviewet, og lad os endelig høre hvad I synes. Diskussionen er åben!

0 kommentarer:

Send en kommentar

older post