Blogroll

HeadsUp: En upperen og nederen ide!



0 kommentarer
Heads in the Cloud var i efteråret på en lille inspirationstur til New York. Her var vi ude og se mange af de spændende ting og sager, som man kan behage sig med i Det Store Æble!
Vi var blandt andet ude og se den forholdsvis nyåbnede High Line Park ved Meatpacking District. High Line Park er en del af den gamle jernbanestrækning, som nu er blevet lavet om til en flot og meget arkitektionisk gennemarbejdet park, hvor man kan gå tur og slappe af mens man ser udover New Yorks befærdede gader.
Vi stødte for nyligt på et projektforslag, som var "project of the day" på crowdfounding platformen Kickstarter, som vi ikke syntes I skal snydes for! Kickstarter præsenterer hver dag et projekt, som de syntes ekstra godt om, og derfor vil promovere lidt ekstra. 

Projektet hedder Low Line Park, og omhandler to arkitekter, der vil omdanne en gammel undergrundsmetrostation på Lower East Manhattan, til verdens første undergrundspark - ligesom High Line Park, bare under jorden?! Ja, det lyder pænt vildt, og det tror vi også det kan blive. Det ser i hvertfald ud til at det bliver til noget, da de gennem Kickstarter har fundraiset for cirka en million kroner allerede - vi glæder os til at følge udviklingen for dette innovatiove og nytænkende projekt!

Hvis I vil vide mere om Low Line Parken - eller ligefrem vil donere penge til det kan man gøre begge dele her: Low Line Park Kickstarter

Vi undrer os dog over hvorfor der ikke er flere af den slags nytænkende byrumsprojekter her i København. Derfor blev vi så glade, da vi for nyligt blev gjort opmærksom på “Byen bliver til - en urban håndbog”. Bogen viser nemlig, at det ikke er så svært at lave nye tiltag i byrummet, og den giver et unikt indblik i de muligheder og udfordringer som opstår når man gentænker og bruger byen på anderledes og nye måder. Den trækker desuden på erfaringer, refleksioner og visioner fra en lang række projektmagere, iværksættere, kunstnere, kommunale embedsfolk, ejendomsudviklere, konsulenter, forskere, selvbyggere, frivillige fuldtidsaktivister og autodidakte altmuligfolk. Bogen har blandt andet artikler med Christian Fumz fra Givrum, og Frederik Birket Smith aka 2000F fra OHOI, som også medvirker i vores kommende talks omkring kreativt iværksætteri.

Det var alt herfra, samt en lille opfordring til, at søsætte flere projekter i det offentlige byrum. Det står bare og venter på at blive brugt!

0 kommentarer:

Send en kommentar

newer post older post